top of page
Zoeken
  • Raf

Zwemles


"Pap, had Jezus ook zwemles?"

"Je zus?" vraag ik, met mijn gedachten er niet helemaal bij, "tuurlijk!"

"Nee Jézus! Had die ook zwemles?"

"Jezus, dat zou ik echt niet weten Roos" en ik keek haar vragend aan terwijl ik haar voeten afdroogde in het hokje.

Rosa was al dik anderhalf jaar op zwemles, en ja, er was een virus voorbijgekomen, maar desondanks duurde het een eeuwigheid alvorens ze haar diplomaatjes had. A haalde ze nog net vóór de zomervakantie, aan het oefenen voor B leek maar geen einde te komen.

Ook met Reina –die inmiddels A en B heeft- leek het zo lang te duren. En iedere keer als ik Reina bracht en boven op het snikhete balkon zat te kijken naar haar, hoorde je ouders klagen dat het allemaal zo lang duurt. En dat er zo ontzettend slecht gecommuniceerd wordt vanuit het zwembad naar ons, de ouders. En dan is het pasje om de een of andere reden weer geblokkeerd waardoor de poortjes niet open gaan. En dan blijkt dat er opnieuw betaald moet worden en waarom laten ze dat dan niet tijdig weten en het kost toch ook niet niks allemaal, hè?

En dat is ook zo, beaamde ik op het snikhete balkon kijkend naar Rosa stilletjes, want de gesprekjes waren nog steeds hetzelfde maar ik had al lang geen zin meer om me daarin te mengen.

Rosa had geen zin meer om überhaupt nog naar de zwemles te gaan. Het was de laatste weken iedere keer een gevecht om haar naar en in het bad te krijgen. Ze wilde gewoon niet meer. Niet alleen omdat we ons steeds moesten haasten van het voetbalveld naar het zwembad, maar ook omdat ze het gewoon helemaal niet meer leuk vond. En zwemmen kon ze echt wel. Als je haar door het water zag krouwelen, dan snapte je niet waar het wachten op was. De badmeesters hielden ondanks herhaaldelijk aandringen de boot af.

En zo moesten we vier weken geleden weer bij betalen! We kochten onder protest, maar daar had niemand in het zwembad een boodschap aan, een vier-wekenkaart en verzuchtten dat als ze niet binnen die vier weken mocht afzwemmen ze maar door het leven moest zonder B. Geen probleem want zwemmen kan ze.

Maar laatst was het dan eindelijk zo ver! Na een overtuigende prestatie bij het proefzwemmen, haalde ze haast verveeld op haar sloffen Diploma B. En wat waren we trots natuurlijk.

Halleluja!

En direct ook een groot kruis erover, hoofdstuk zwemlessen over en uit.

Had Jezus ook zwemles?

Waarom komt die Jezus nu zo plots bovendrijven, hier in het kleedhokje?

"Jezus kon over het water lopen, Roos! Ik denk niet dat hij hoefde te zwemmen."

"Oh, dat wil ik ook leren!", riep ze enthousiast.

"Lieverd, het spijt me, maar ik geloof dat wij wel klaar zijn hier."

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dromen

Comments


bottom of page