top of page
Zoeken
  • Raf

Sorry


De reden waarom sorry gezegd moet worden, is vaak alweer vergeten. Maar sorry geeft lucht, het heelt en maakt dat ze weer samen verder kunnen spelen.

Hoe vaak maak ik dat tegenwoordig niet mee. De meisjes vechten iedere dag wel een ruzietje uit dat tot tranen leidt. Na het drogen, is het uit die bubbel komen, sorry zeggen, wel gemeend elkaar aankijken en een knuffel!

Hetzelfde geldt voor meningsverschillen met mijn liefste. Uiteindelijk, soms ben je de aanleiding alweer kwijt, stap je uit je eigen gelijk en perspectief, leef je je in in de ander en zeg je vanzelf sorry. Een goedmaak-knuffel is een fijne bonus.

Hetzelfde geldt voor nog grotere zaken, partijen en belangen. Stap uit het eigen vaak veel te lang gekoesterde perspectief, toon empathie en zeg sorry! En hou op met dat gekunstelde onderscheid tussen spijt betuigen en excuses maken, omdat er bij excuses juridische en financiële consequenties kunnen zijn. Sorry zeg je zonder elk voorbehoud, welgemeend. En een welgemeend sorry accepteer je ook zonder voorbehoud en claims!

Vooruitgang is de enige optie. Blijf niet hangen in eigen perspectief, word wakker, we moeten samen verder. Wat we na dat sorry gaan doen, daar komen we dan ook echt wel samen uit.

Zo, dat moest er even uit, sorry!

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontbijt

Comments


bottom of page