top of page
Zoeken
  • Raf

Nieuws van de Vooruitgang

"Nou, dat is een tijd geleden zeg, dat het 8-uur journaal opende met drie goed nieuwsberichten", zei ik tegen Petra.

De rechter beval Shell met onmiddellijke ingang de CO2-uitstoot te verlagen, er wordt vervroegd verder versoepeld en 15 burgemeesters deden een oproep aan het kabinet om een generatie lang (tot 2040) structureel en substantieel te investeren in kwetsbare wijken, “van wieg tot baan”.

Toen het weer ook beloofde eindelijk mee te gaan spelen, zag ik een zonnige toekomst zowel op de korte, midden als lange termijn.

“Nieuws van de Vooruitgang” hoorde ik een tijd geleden al eens, ik geloof bij Sublime, die benaming vond ik gisteravond wel heel toepasselijk. Want we willen allemaal vooruit, toch? Het zou mooi zijn, als er dagelijks in het Journaal een item “Nieuws van de Vooruitgang” gepresenteerd zou worden, net vóór het weer.

Het bericht dat ik diezelfde middag op de radio hoorde, dat Ryanair een vlucht Eindhoven-London aanbood voor -0,74 cent, zou daarin natuurlijk geen aandacht krijgen. Want dat was het natuurlijk uiteindelijk, een roep om aandacht van een prijsvechter uit de hopelijk voltooid verleden tijd. Hoe verzin je het om mensen op te roepen het klimaat te verkloten en daar dan ook nog eens 74 cent voor uit te betalen? Laten we hopen dat ook in de luchtvaart uiteindelijk de wal het schip keert.

De infantiele Oranje grootgrutters-reclames die ineens en masse opdoken na het Journaal, deden pijn aan de ogen. Maakten ze met datzelfde kinderlijke enthousiasme maar eens meer werk van hun groene ambities want de duurzame trends en doelen worden vooralsnog niet in meetbare resultaten vertaald, concludeert onderzoeksstichting Questionmark. Dan hoeven ze ook geen reclame meer te maken, komen ze direct in het Nieuws van de Vooruitgang!

Maar goed, woensdagavond 26 mei maakte ik een sprongetje op de bank. We gaan vooruit!

En ik ga hier en daar eens wat questionmarks uitgooien bij mensen of zij ook (persoonlijke) vooruitgang zien of voelen.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontbijt

Opmerkingen


bottom of page