top of page
Zoeken
  • Raf

Het Rode Autootje

Ik zat geloof ik op het toilet. Of ik stond mijn tanden te poetsen. Zo precies weet ik het niet meer, maar ik weet wel nog dat ik een deur en nog een deur/achterklep hoorde dichtslaan. Onze badkamer is aan de voorkant van ons huis en heeft zicht op de parkeervakken voor ons huis. Parkeervakken die voor alle duidelijkheid ons niet toebehoren middels een vergunning. Gewoon vrije parkeervakken.

Ik denk dat ik Petra terug verwachtte met de auto. Het slaan met de deuren deed me verheugd vermoeden dat ze een plekje voor de deur had weten te bemachtigen. Dat is de laatste tijd niet vanzelfsprekend. Het is nogal druk in de parkeervakken in onze straat. Vriendjes van dochters van de buren, tweede auto's, soms wandelaars of fietsers die hun fiets van de auto verlossen en daarmee vervolgens een dagje het Heuvelland intrekken. We staan vaker om de hoek dan vóór de deur.

Toen ik even later het rolgordijn optrok en uit het raam keek, stond daar niet onze auto maar een klein rood autootje.

De volgende dag stond ie er nog. Ik zag dat het autootje een Italiaans kenteken had. Onder de voorruit een parkeerontheffing uit Keulen, Easypark. Inderdaad, easypark dacht ik.

Nou ja, misschien is hij/zij een nachtje logeren bij iemand in de buurt.

Na het weekend stond ie er nog, en ook na een week. Misschien een student die aan de Universiteit een semester volgt?

Vervelend als je je boodschappen vanaf de drukke rijbaan met knipperende alarmlichten moet uitladen omdat er nergens anders plaats is.

Na nog twee weken stuurde ik een mail aan de Gemeente. Onze bruiloft was aanstaande en het zou toch fijn zijn als wij vanuit onze voordeur de bruidsauto konden instappen.

Helaas, was het antwoord, het is een vrije parkeerplaats en zolang de auto geen wrak is, kan er geen actie worden ondernomen. Na nog een mail lieten ze wel via de politie het kenteken natrekken, maar ook hier helaas: het rode autootje was niet gestolen noch waren er criminele activiteiten mee gepleegd.

Heel vervelend inmiddels, wij moesten steeds de hoek om. Een ergernis ook niet alleen van ons maar inmiddels van de hele buurt. Kunnen we hem niet gezamenlijk optillen en de hoek om bij de kerk, waar altijd voldoende parkeerplek is, dumpen, werd geopperd op de buurtBBQ. Dat was echter zo makkelijk nog niet, of wij niet sterk genoeg en bovendien juridisch niet helemaal kies.

Er een wrak van maken, zodat ie wel wordt opgehaald? Daar gaf de Gemeente aan de telefoon wijselijk geen antwoord op.

En zo stond het rode autootje eerste rang bij onze bruiloft.

Als ie er ná de vakantie, mid-augustus, nog staat, dan gaan we er serieus en hoe dan ook werk van maken spraken we af.

Wij naar Italië, het rode Italiaanse autootje bleef moederziel alleen hier.

Ralph en Joyce keerden na twee weken terug uit Italië en appten direct een foto met daarop het rode autootje. Ik dacht nog even dat is een ander rood autootje, het glom, maar dat kwam doordat een regenbui de dikke laag stof en bladeren eraf had gewassen. Toen wij afgelopen vrijdag terugkeerden kon ik nog steeds niet voor de deur parkeren. De kofferbak en dakkoffer leegde ik noodgedwongen van om de hoek. Tijd voor serieuze actie.

Gisteren, maandagochtend vroeg, appte ik de Gemeente.

Vandaag kwam een ambtenaar Handhaving poolshoogte nemen. "Ja, 3 maanden is toch wel erg lang en ik zie dat de banden ook aardig leeg raken. Ik probeer via Keulen contact te leggen en mocht dat niet lukken dan stellen we de wegsleepprocedure in werking. Dat kan dan wel nog 4 weken duren", aldus de vriendelijke ambtenaar.

Nog geen 3 uur later was het rode autootje weg! Via de buurtapp werden foto's gedeeld van een man in grijze jas die instapte.

Zonnend in de tuin, had ik het moment gemist! Al vanaf week 1 had ik me voorgesteld hoe ik naar buiten zou rennen op het moment dat hij/zij in wilde stappen. Heel graag had ik geweten wat hem/haar bezielde om dat lieve kleine rode autootje zo lang alleen te laten staan en verstoffen. Heel graag had ik het mooie rode Italiaanse autootje nog een aai gegeven en hem een goede reis en een lievere eigenaar gewenst.

Maar nu was hij weg. Arrivederci piccolo machina rosso, het ga je goed!78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontbijt

Onderweg

Comments


bottom of page