top of page
Zoeken
  • Raf

Het nieuwe normaal?

Bijgewerkt op: 20 mei 2020

28 april 2020

1,5 meter het nieuwe normaal?

Alle begrip voor deze tijdelijke gedragsnorm, maar met de nadruk op tijdelijk.

Het zal toch zeker nooit normaal worden dat wij 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden? Een leven zonder knuffelen, highfive, hand schudden, schouderklopje, zoenen, omarmen, strelen, omhelzen, ruggensteun, schunkelen, hand in hand kameraden.

Een leven ook zonder theater. Want is het niet inherent aan theater dat je dat samen maakt en gezamenlijk beleeft? Dat je elkaar ontmoet in de foyer, samen een voorstelling beleeft en samen namijmert met een pilsje? Dat zijn toch de kernwaarden van het product theater?

Ik ben ervan overtuigd dat theater deze crisis zal overleven. Het zal even duren, “we zullen het moeten uitzweten” maar theater is onvervangbaar en uniek.


Laten we ons in deze tussentijd focussen op hoe we dit soort virusaanvallen kunnen voorkomen of in ieder geval beter kunnen weerstaan.


Laten we gezonder en duurzamer leven. Gezond eten, meer bewegen, minder spilziek consumeren, duurzaam en lokaal produceren.

Laten we de luchtkwaliteit duurzaam verbeteren. De relatie tussen fijn stof en luchtweginfecties is inmiddels onweerlegbaar aangetoond. Te veel verkeer, zware industrie en intensieve veehouderij bijvoorbeeld.

Zie hoe snel de natuur inmiddels herstelt en let op hoe snel jezelf weerstand opbouwt als je bewuster en gezonder leeft.


Als we dit voor elkaar krijgen, zijn er geen beperkende noodmaatregelen nodig. Als we dit voor elkaar krijgen, kunnen we oprecht spreken over het nieuwe normaal en “als vanouds” samen genieten van theater.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontbijt

Onderweg

Comments


bottom of page