top of page
Zoeken
  • Raf

De Klassieker

Zondag 19 december 2021, eindelijk mijn eerste klassieker in het Kuipje!

Even dreigde de lockdown nog roet in het eten te gooien, de max van vier volwassen bezoekers werd zaterdagavond teruggeschroefd naar twee, maar de andere twee tickethouders lieten al snel weten sowieso niet te kunnen komen.

Rosa had voor haar verjaardag dat prachtige Ajax-shirt met origineel logo gekregen. Ik had Amsterdamse uitjes, jodenkoeken en Blondies van Brouwerij ‘t Ij gekocht.

Nadat ik Rosa overtuigd had dat ze echt niet boos zouden worden, togen we battledressed met volle bepakking richting het Kuipje, bij de buren twee huizen verderop.

Hardcore 010, het hele gezin.

De hele week hoorden we van daaruit al het Hand in hand. Wedstrijdvoorspellingen werden door Fredje (Fréderique, Reina's bff) bij ons in de brievenbus gegooid. De F-vlag lag klaar om na de gedroomde winst gehesen te worden en de vuurpijlen stonden al opgesteld.

Met open armen op afstand werden we ontvangen, onze Amsterdamse surprises met een scheve blik weggemoffeld. De BBQ was al aan de warming up. Het bier lekker koud.

Zo toastten even later Feyenoord en Ajax gebroederlijk met een pilsje bij de BBQ op een faire klassieker.

De andere buren hadden afgezegd omdat ze geen enkel Corona-risico wilden lopen met het aanstaande kerstbezoek. Maar bij Feyenoord staat het "hand in hand" hoog in het vaandel en dus werden 2 bordjes sateh opgediend en door Feyenoord- en Ajax-junior thuisbezorgd.

De lege Kuip bood een mistroostige ambiance. De wedstrijd was niet best en net vóór de rust zakte de stemming tot onder nul bij het thuispubliek in het Kuipje.

In de rust kwam Petra met een prima fles wijn. Ik had ergens gelezen dat de kerstpakketten dit jaar rijkelijker gevuld waren dan anders omdat bedrijven geld van de live kerstborrel die ze niet mochten organiseren aan de pakketten hadden besteed. De wijn van/voor Petra getuigde daarvan en verhoogde de stemming, die bij het uitpubliek uiteraard toch al opperbest was.

Een volgende ronde sateh werd geroosterd en lag net voor de aftrap van de 2e helft op de bordjes.

Met een penalty werd het lot bezegeld van de al met al armoedige klassieker, een wedstrijd voor de vergetelheid.

Een nieuwe klassieker werd echter geboren want ook in de derde helft was er nog sateh en moest de nodige wijn geproefd worden waardoor het nog lang gezellig bleef in het Kuipje.

Laat nu niemand 0-2 hebben voorspeld! De pot blijft dan ook bewaard voor de volgende klassieker: Zondag 20 maart in het Arenaatje.PS: de Ajax-bus is veilig thuisgeraakt!
47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

In beweging

Wigge Wagge

Zomer 23

bottom of page