top of page
Zoeken
  • Raf

Brand New Day

"Everybody look up and feel the hope that we've been waiting for", zong Diana Ross halverwege mijn Carnavalsplaylist in mijn oortjes.

Inderdaad, halverwege mijn eerste voorjaarsklassiekertje "Rondje Bemelen" kon ik beamen dat mijn kuit niet meer opspeelde waardoor ik voorzichtig begon te hopen dat een kilometerrijk voorjaar in het verschiet ligt.

Ik, maar ook het, liep lekker deze carnavalsdinsdag. De dag waarop van oudsher niet alleen het Carnaval wordt afgesloten, maar ook het hele afgelopen jaar "verbrand" wordt om met een schone lei aan een nieuw jaar te beginnen.

Met de cijfers gaat het de goede kant op, hoorde ik vanochtend op de wekkerradio. Lang geleden dat ik met goed nieuws wakker werd. De World Health Organisation liet weten dat er wereldwijd al 5 weken een daling in de besmettingscijfers werd gesignaleerd.

Zelf voelde ik al joggend natuurlijk ook dat het met de cijfers de goede kant opging; was het eergisteren nog Siberisch koud, nu deed het zonnetje in combinatie met een zuidenwind de temperatuur exponentieel stijgen. De dikke ijsschotsen, waar Rosa eergisteren nog over crossfietste, waren diepe modderpoelen nu.

"De rechtbank verbiedt per direct de avondklok", appte Eric, altijd sneller dan mijn eigen nieuwsapp. Nu doet die klok me weinig pijn, liever zie ik het toegestane bezoekersaantal verdubbeld, maar alweer een signaal dat het de goede kant op gaat.

"Hoe gaat het inmiddels met je?" mailde ik Guido, die een maand geleden bij een lelijke val zijn schouder verbrijzelde en pas vorige week geopereerd kon worden. "De pijn is minder en draaglijk. Het begin van herstel hangt in de lucht", antwoordde hij al snel.

Zelfs in het theater wordt herstel ingehangen. Gisteravond is er getest met 500 bezoekers. Dolf Jansen was ontketend en dat belooft. Guido Weijers volgt plus een paar grootschalige events. Allemaal streng gecontroleerd en duurt het nog een paar weken voordat alle data geanalyseerd zijn, maar het lijkt langzaam de goede kant op te gaan.

"The hope that we've been waiting for"; nog nooit voelde "Spring is in the air" zo van toepassing als vandaag.

Op mijn blauwe schoentjes keerde ik jubelend terug in Kansas.


"Hello world It's like a different way of living now And thank you world We always knew that we'd be free somehow In harmony And show the world that we've got liberty

It's such a change For us to live so independently Freedom, you see, has got our hearts singing so joyfully Just look about You owe it to yourself to check it out Can't you feel a brand new day? Can't you feel a brand new day?"
35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontbijt

Comments


bottom of page