top of page
Zoeken
  • Raf

Beste Jorden,

Maastricht, 4 juni 2020

Beste Jorden,

Hoog tijd voor een reactie uit de VS.

Never a dull moment; terwijl Corona nog rondwaart laait een ander vuur steeds hoger op: I can’t breathe!

Hoe beleven jullie deze roerige tijden daar in New Jersey?

Zojuist lees ik zelfs op onze NOS-app, dat sporticonen in de VS over elkaar heen vallen. Drew Brees ligt onder vuur vanwege een tweet van hem waarin hij -naar aanleiding van het take a knee van vele sporters- zegt dat hij het nooit eens kan worden met iemand die geen respect toont voor de Amerikaanse vlag. Eigen teamgenoten van hem ageerden: “als je zo praat kan ik niet naar je luisteren. Ik dacht dat je een vriend was. Soms moet je gewoon je mond houden”. Zelfs LeBron haalde hard uit.

Voor iedereen die niet bekend is met American Football, Drew Brees is de quarterback van de New Orleans Saints, een van de beste quarterbacks zelfs in de NFL (National Football League).

Natuurlijk niet beter dan Carson Wentz (indien fit), de quarterback van onze geliefde Philadelphia Eagles, maar dat even tussen haakjes.

Een quarterback is de aanvoeder van het team en moet blindelings op zijn team kunnen vertrouwen en vice versa. Dat vertrouwen lijkt me hier aardig geschaad?

Ik hoop niet dat ook de Eagles in twee kampen uiteenvallen. Ik las gelukkig een prachtig, eerlijk en oprecht statement van Jef Lurie, de chairman van de Eagles. Een uitgebreid statement dat getuigt van begrip, dat oproept tot eenheid en luisteren naar elkaar en waar hoop van uitgaat. Hij eindigt met “By working together, the power resides in all of us to choose less hate and more love, with open hearts everyday of our lives.” Wow! Proud to be an Eagle. Ik zet de link onder deze brief!

Hoe staat het eigenlijk met de NFL, Jorden? Hier wordt straks in september weer gevoetbald maar zonder publiek. Is er al duidelijkheid hoe dat zal gaan in de NFL? Het is natuurlijk een contactsport bij uitstek. Mag er überhaupt wel gespeeld worden?

En als er gespeeld gaat worden, mag je dan wel nog tailgaten? Want naast de wedstrijd zelf, maakt dat tailgaten een bezoek aan een wedstrijd zo rijk. Samen BBQ-en uit de kofferbak van je auto, samen Fly Eagles Fly zingen, samen Rocky’s Gonna fly now brullen samen met al die andere Eagles-fans toasten op de play-offs of zelfs een SuperBowl.

Hoop van je te horen, groetjes aan de dames!

Raf

 

Re: Monday, June 15, 2020

Hey Raf!

Wat leuk van je te horen en wat een fantastisch idee voor een website!

Helaas is het alweer te lang geleden dat we samen een biertje (of 10) hebben gedronken. Gelukkig is het tegenwoordig wel makkelijk om oppervlakkig contact te houden via social media maar we moeten snel wat plannen maken!

Het is inderdaad een zeer vreemde tijd, het een na het ander. Vooral hier is het land in de laatste paar jaren toch merkbaar veranderd. Die president heeft daar veel mee te maken. Door zijn doen wordt de kloof tussen de aanhangers van de twee grote politieke partijen steeds grimmiger. Zijn aanhangers, en vooral zij die extreemrechtse opinies hebben, worden alsmaar aangejuicht door zijn tweets. Het wordt hier ook snel duidelijk welke “vrienden” van wie ik nooit dacht dat ze racistisch waren, dat nu toch wel echt zijn en dat nu ook niet langer verbergen. Het is maar te hopen dat in November genoeg mensen vinden dat er een einde aan dit tijdperk moet komen.

De “black lives matter” movement heeft hier natuurlijk veel losgemaakt, en natuurlijk ook bij de sporthelden van het land. Voor het overgrote gedeelte positief maar ook anderen die toch een misstap maakten zoals Drew Brees. En dat er ook andere eigenaren van teams zijn die geen publieke uitspraken hebben gedaan, de eigenaar van de Dallas Cowboys die daar een van is, spreekt ook boekdelen…

Hier in New Jersey zijn we nu langzaam bezig om alles weer open te gooien nadat de anti-Corona verspreidingsmaatregelen toch redelijk goed hebben gewerkt. Niet iedereen was er blij mee maar het gaat de goeie kant op. Helaas is dat niet overal in het land het geval. Het is maar te hopen dat het American football seizoen in September van start kan gaan en dan heb ik wel over wedstrijden MET fans die kunnen tailgaten. Zoals jij weet is dat toch echt een feest! E. A. G. L. E. S. Eagles!!

Het ziet er naar uit dat we rond om de jaarwisseling weer eens in Nederland zijn. We gaan dan ook een bezoek aan Maastricht en je mooie familie plannen.

Tot gauw.

Jorden


Link naar het Statement van Jeffrey Lurie, Chairman/CEO Philadelphia Eagles, het lezen meer dan waard! "Silence is not an option".


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page