top of page
Zoeken
  • Raf

Help!!!Wie heeft gewonnen Pap? De PSV?

Als een boer met kiespijn perste ik er met moeite een glimlach uit aan de ontbijttafel.

Was het maar een voetbalwedstrijd, was het maar kiespijn, ik lag in de kreukels. Gesloopt door een fascistische tsunami.

Dat de man weer in de lift zat, door zich schaapskleren aan te meten, had ik wel door, maar dat ons Nederlandse volk zo massaal nationalistisch zou stemmen kan ik nog steeds niet geloven.

Ja natuurlijk, zoals je gezaaid hebt, zul je oogsten. 13 jaar VVD-pappen en nathouden, alles weglachen, de deur uiteindelijk zelfs openzetten.

Ja natuurlijk, niet al die 3 miljoen zullen fascisten zijn, eerder struisvogels.

Ja natuurlijk, de media als altijd verlekkerd op het uitvergroten van tegenstellingen, de peilingen, de peilingen, de peilingen, de social media, lekker in je eigen bubbel leven.

Allemaal voorspelbaar maar er zou toch zeker wel nog een greintje gezonde verstand zijn? Nee dus.

Nederland laat haar ware VOC-gezicht zien, het recht van de sterkste.

Net zoals in steeds meer landen in de rest van de wereld overigens waar onder aanvoering van het failliete USA, schertsfiguren aan de macht komen. Kijk ook even naar die Jiskefet-figuur in Argentinië.

De gulden middenweg is weggevaagd, we staan straks tegenover elkaar. 2 Kampen die geen bruggen meer bouwen maar die in de loopgraven liggen. 2 Kampen die hun eigen gelijk willen halen en ondertussen de wereld laten branden.

Links, wat is links eigenlijk nog?, de vooruitstrevenden, laten we zo noemen, likt haar wonden. Laten we hopen dat ze over hun kleine onderlinge schaduwen heen kunnen stappen en zich inderdaad zullen verenigen. Verenigen en een visie, een verhaal ontwikkelen. Een verhaal dat de mensen aanspreekt, dat mensen echt hoop geeft.

Rechts, laten we ze maar de nationaal nostalgisten noemen, staat te juichen. De VVD zal natuurlijk gaan meeregeren, zal zich erop laten voorstaan dat zij als enige nog enige bestuurservaring hebben en legitimeren hun deelname met een oogje in het zeil. Vanuit het NSC, hoorde ik gisteravond al een NSB geluid en de boeren zaten direct op hun trekker. Zo snel mogelijk zullen de nationaal nostalgisten de grenzen sluiten en dan snel weer overgaan tot de orde van de heilige economie: in de eigen blanke bubbel shoppen op Black Friday, een dag die inmiddels al 3 weken duurt en wel 4 jaar gaat duren.


Black Thursday is het vandaag. Ik kan wel huilen.

Papa waar was jij en wat deed je?, zullen mijn kinderen later vragen.

Ik stond erbij en keek ernaar. Ja ik schreef er een stukje over, ik probeerde mijn emoties te verwoorden, zocht hulp bij vrienden en collega's ...

De hoop niet opgeven, straks het verzet in, maar nu, vandaag op Zwarte Donderdag huil ik en ben ik boos.168 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page