top of page
Zoeken
  • Raf

THEATER

Bijgewerkt op: 22 dec. 2021

Maastricht, 21 december 2021


Kent u die van het Theater dat naar aanleiding van de avondlockdown en de vele verplaatsingen en annuleringen daarmee gepaard gaande, besloot een intiem feestdagen-matinee-programma op te tuigen?

Enfin, er kwam een harde lockdown.

We hadden toch echt de vingers gekruist aan de pols, maar dat het zo snel zou gaan ...

In krap twee weken tijd hadden we een prachtig kerstvakantie matinee-programma in 1,5 meter setting in onze Bovenzaal neergezet: Maastrichtse sterren stralen. Lokale gezelschappen, een mix van familievoorstellingen, concerten, toneel; 2 x daags voor steeds zo'n kleine 30 bezoekers. Alleen al dat organiseren gaf energie. Samen maken, samen presenteren, opbouwen, afbouwen, en weer opbouwen. Om u te begeesteren met mooie verhalen, met mooie muziek, met stilte, dat is de essentie van theater maken.

Vrijdag de 17e ’s ochtends stonden de miniatuurtjes online in de verkoop, ’s Middags hoorden we in de verte al wat gedonder, ’s avonds klonk het gerommel steeds luider en zaterdag gingen we in een keiharde lockdown. Geen ster aan de hemel meer te zien.

Misschien waren we iets te naïef. Maar toch, de afgelopen twee jaar hebben ons geleerd ieder strohalmpje beet te pakken.

Treurig, meer dan treurig. Niet alleen voor ons als theatermedewerkers en voor de musici en artiesten die stonden te popelen maar vooral voor alle theaterliefhebbers die er toch al zo bekaaid vanaf zijn gekomen afgelopen jaar.

We sluiten het jaar kil en donker af.

Ik heb zojuist mijn booster-afspraak gemaakt.

Op nota bene 1e Kerstdag 14.00 uur kan ik terecht.

Toch nog een sterretje aan de hemel...


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontbijt

Commentaires


bottom of page