Zoeken
  • Raf

Opmerkelijk. Of juist niet?

Bijgewerkt: 8 nov 2020


Langs de neutrale weg tussen Brunssum en Koningsbosch zag ik tijdens een wandelingetje met mijn moeder dit bord.

Opmerkelijk om meerdere redenen.

Allereerst omdat we eigenlijk hier helemaal niet mochten wandelen. Duits grondgebied. Zu spät realiseerde ik me dat we volgens de huidige dringende adviezen in quarantaine zouden moeten bij terugkomst in Nederland. Of is dat advies minder dringend van toepassing op grensbewoners die slechts een uurtje spazieren zonder verdere sociale contacten?

Ten tweede omdat me sofort de foutieve vertaling opviel: "Afrit over Schinveld". Dat is "Abfahrt über Schinveld" te letterlijk in Nederlands vertaald, niet? Opmerkelijk dat de normaal toch gründliche Duitse autoriteiten in dit grensgebied zo slordig waren.

En ja, het meest opmerkelijke is natuurlijk dat ik het bord nauwelijks opmerkte. Grondig gecamoufleerd door bomen en planten, staat het daar troosteloos nutteloos te zijn. Het is dat het herfst is en de bomen kaler worden, aber dann nog. Vanaf de weg waarnaartoe het gericht staat, is het bord niet te zien, laat staan te lezen! En die bomen zijn niet van gisteren. Die staan er, naar stamdikte kijkend, toch al een tijdje.

Weinig gründliche groenvoorziening?

Of geldt ook hier -net als op de digitale snelweg- dat als je een neutrale weg kiest, je niet meer interessant bent en niemand je nog opmerkt?

Of hebben bomen en planten het heft in eigen stam genomen? Geen bezoekers meer naar dat Hochwild Freigehege! En al helemaal kein Holländer.

En terecht. We zitten weer in een gedeeltelijke/Teil-Lockdown. Thuisblijven dus. De natuur is nog niet klaar met ons.

Hoe dan ook, jammer.

Want gerade jetzt smaakt dat wild bijzonder goed in Haus Wildblick, centraal gelegen in dat mooie Hochwild Freigehege.

32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuws van de Vooruitgang

"Nou, dat is een tijd geleden zeg, dat het 8-uur journaal opende met drie goed nieuwsberichten", zei ik tegen Petra. De rechter beval Shell met onmiddellijke ingang de CO2-uitstoot te verlagen, er wor

Lag Baomer