Zoeken
  • Raf

fip

14 mei 2020

“Le virus est toujours là. Et il est dangereux.”

Iedere paar uur is op Radio fip deze korte waarschuwing te horen, gevolgd door actuele maatregelen en kort nieuws.

En steeds tovert dat zinnetje een kleine glimlach op mijn gezicht. Alsof je het zou kunnen vergeten.Radio fip is een Frans digitaal radiostation, “La radio musicale la plus éclectique.”

Jazz in alle soorten en maten, funk, salsa, soul, bossa nova, country, reggae, electro, underground, groove, klassiek, americana, arabisch, afrikaans. En van alles het beste en door elkaar, eclectisch.

Je haalt de wereld binnen. In deze tijd waarin reizen uitgesloten is, is dat toch een mooi alternatief.

We hebben thuis al jaren niets anders meer op staan.

Ook voor de dametjes vind ik het belangrijk dat zij opgroeien omringd met alle kleuren van een kwalitatief en mondiaal muzikaal palet.

Hoe vroeger je je openstelt voor de muziek van de wereld, hoe beter je later ook de andere geluiden van de wereld zult opvangen. Bovendien zal het hun gehoor en smaak ontwikkelen, denk ik toch.

Lichtelijk ontstemd was ik dus wel, toen ik vanochtend de jongste onder de douche, luidkeels “de zaate herremenie” hoorde zingen.

63 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuws van de Vooruitgang

"Nou, dat is een tijd geleden zeg, dat het 8-uur journaal opende met drie goed nieuwsberichten", zei ik tegen Petra. De rechter beval Shell met onmiddellijke ingang de CO2-uitstoot te verlagen, er wor

Lag Baomer